ДАЛИ СО НОВАТА ПРОСЕЧНА ПЛАТА ПРЕТРКАВМЕ НЕКОЈА ЗЕМЈА ОД ПОРАНЕШНА ЈУГОСЛАВИЈА?!

Државниот завод за статистика објави дека во март просечната плата во државата изнесувала 31.080 денари. Јасно е дека порастот од 1.241 денари во однос на февруарскиот национален просек од  29.839…

Continue ReadingДАЛИ СО НОВАТА ПРОСЕЧНА ПЛАТА ПРЕТРКАВМЕ НЕКОЈА ЗЕМЈА ОД ПОРАНЕШНА ЈУГОСЛАВИЈА?!

Производство на криптовалути и пирамидални шеми во албанската реалност

Производството на криптовалути во Албанија е дозволено со закон од 2021 година. Сега кога албанската влада го отвори патот за издавање на виртуелни валути, денес тие се гледаат како феномен…

Continue ReadingПроизводство на криптовалути и пирамидални шеми во албанската реалност

КОЛКУ УКРАИНСКИ ФИРМИ ИМА ВО МАКЕДОНИЈА?

Во Македонија има 40-тина компании каде што барем еден од сопствениците е по потекло од Украина покажуваат податоците од платформата БизнисМрежа.мк. Сите се микро, или мали фирми.  Од сите нив, во 2020…

Continue ReadingКОЛКУ УКРАИНСКИ ФИРМИ ИМА ВО МАКЕДОНИЈА?

Ќе се регулира употребата на криптовалути, најавува Министерството за финансии

Подготовка на Стратегија за либерализација и развој на финансиските пазари и прашањето околу регулацијата на употреба на криптосредствата беа главните теми на кои се дискутираше на денешната седница на Советот…

Continue ReadingЌе се регулира употребата на криптовалути, најавува Министерството за финансии

ГОЛЕМО ИСТРАЖУВАЊЕ: КРИПТОВАЛУТИТЕ ЗА ПЕТ ДО 10 ГОДИНИ ЌЕ ГИ ЗАМЕНАТ ПАРИТЕ – анкетирани 1.280 финансиски менаџери

Големото истражување спроведено од консултантската компанија Делоит врз 1.280 вработени (главно на високи менаџерски позиции) од финансискиот сектор покажа дека огромното мнозинство од нив веруваат дека иднината на финансиите е…

Continue ReadingГОЛЕМО ИСТРАЖУВАЊЕ: КРИПТОВАЛУТИТЕ ЗА ПЕТ ДО 10 ГОДИНИ ЌЕ ГИ ЗАМЕНАТ ПАРИТЕ – анкетирани 1.280 финансиски менаџери

Украдени повеќе од 600 милиони долари во Ethereum и други криптовалути!

Хакерите наводно ја прекршиле платформата базирана на блокчејн Поли Мрежа и извлекоа повеќе од 600 милиони долари во крипто-валути во вторникот, објави компанијата на Твитер, означувајќи го најголемиот пробив досега…

Continue ReadingУкрадени повеќе од 600 милиони долари во Ethereum и други криптовалути!

End of content

No more pages to load