Производство на криптовалути и пирамидални шеми во албанската реалност

Производството на криптовалути во Албанија е дозволено со закон од 2021 година. Сега кога албанската влада го отвори патот за издавање на виртуелни валути, денес тие се гледаат како феномен…

Continue ReadingПроизводство на криптовалути и пирамидални шеми во албанската реалност

ЛАЖНА ОБЈАВА НА WALMART ВЛИЈАЕШЕ НА ГОЛЕМ РАСТ НА LITECOIN

Една лажна објава драстично го потресе пазарот на криптовалути. Имено, на Интернет се појави лажно соопштение за печатот од Волмарт, во кое тие изјавија дека ќе го прифатат Лајткоин како…

Continue ReadingЛАЖНА ОБЈАВА НА WALMART ВЛИЈАЕШЕ НА ГОЛЕМ РАСТ НА LITECOIN

Ќе се регулира употребата на криптовалути, најавува Министерството за финансии

Подготовка на Стратегија за либерализација и развој на финансиските пазари и прашањето околу регулацијата на употреба на криптосредствата беа главните теми на кои се дискутираше на денешната седница на Советот…

Continue ReadingЌе се регулира употребата на криптовалути, најавува Министерството за финансии

End of content

No more pages to load