Производство на криптовалути и пирамидални шеми во албанската реалност

Производството на криптовалути во Албанија е дозволено со закон од 2021 година. Сега кога албанската влада го отвори патот за издавање на виртуелни валути, денес тие се гледаат како феномен…

Continue ReadingПроизводство на криптовалути и пирамидални шеми во албанската реалност

Ќе се регулира употребата на криптовалути, најавува Министерството за финансии

Подготовка на Стратегија за либерализација и развој на финансиските пазари и прашањето околу регулацијата на употреба на криптосредствата беа главните теми на кои се дискутираше на денешната седница на Советот…

Continue ReadingЌе се регулира употребата на криптовалути, најавува Министерството за финансии

ГОЛЕМО ИСТРАЖУВАЊЕ: КРИПТОВАЛУТИТЕ ЗА ПЕТ ДО 10 ГОДИНИ ЌЕ ГИ ЗАМЕНАТ ПАРИТЕ – анкетирани 1.280 финансиски менаџери

Големото истражување спроведено од консултантската компанија Делоит врз 1.280 вработени (главно на високи менаџерски позиции) од финансискиот сектор покажа дека огромното мнозинство од нив веруваат дека иднината на финансиите е…

Continue ReadingГОЛЕМО ИСТРАЖУВАЊЕ: КРИПТОВАЛУТИТЕ ЗА ПЕТ ДО 10 ГОДИНИ ЌЕ ГИ ЗАМЕНАТ ПАРИТЕ – анкетирани 1.280 финансиски менаџери

End of content

No more pages to load