You are currently viewing Погледнете колку Милиони Долари во Биткоин се влеваат во Украина од донатори…

Погледнете колку Милиони Долари во Биткоин се влеваат во Украина од донатори…

Досега се направени повеќе од 4.000 донации, при што еден непознат донатор и подарил Биткоин во вредност од 3 милиони долари на невладина организација. Просечната донација е 95 долари. Во саботата попладне, официјалниот Твитер профил на украинската влада објави порака: „Застанете со народот на Украина. Сега прифаќате донации од криптовалути. Биткоин, Етереум и УСДТ“. Тој објави адреси за два паричници за криптовалути кои собраа 5,4 милиони долари во биткоин, етерум и други монети во рок од осум часа.

Аналитичарите за криптовалути велат дека најмалку 13,7 милиони долари досега се донирани за напорите на украинската војна преку анонимни донации на Биткоин.