You are currently viewing Топ 3 крипто монети на Metaverse со пазарна вредност под 2 милиони долари за гледање во 2022 година

Топ 3 крипто монети на Metaverse со пазарна вредност под 2 милиони долари за гледање во 2022 година

Крипто монетите Metaverse со ниска пазарна вредност се некои од најпопуларните опции за инвеститорите кога станува збор за потценети проекти кои би можеле да забележат значителни добивки во цената. Оваа статија ги разгледува првите три Metaverse крипто монети со пазарна вредност под 2 милиони долари за гледање во февруари 2022 година, подредени по пазарна вредност, од најниска до највисока.

Avaxtars Token (AVXT) – 1.3 милиони долари

Лансиран во октомври 2021 година, Avaxtars е водечка крипто монета на Metaverse на блокчејнот Лавина. Природниот токен на платформата се нарекува AVXT и се користи како валута во играта за многу аспекти за играње за заработка во играта.

Avaxtars се NFT кои корисниците можат да ги користат за да ги ископуваат токените AVXT. Играта вклучува корисници кои купуваат NFT Avaxtar и ги испраќаат во мисии. Кога Avaxtar ќе заврши задача, корисниците имаат шанса да добијат разни токени како награда.

Avaxtars има три токени во својот екосистем, вклучувајќи AVXT, DGC и ENXT.

AVXT токените се изворно средство за комунални услуги за трансакции во играта. DGC токените се добиваат како награди генерирани од Personal Avaxtar Generation Machine (PAGM), кои играчите можат да ги купат со AVXT токените. Последно, но не и најмалку важно, ENXT токените се ликвидни средства што може да се заработат со обезбедување ликвидност на кој било AVXT базен.

Avaxtars е целосно функционален, а играчите можат да ја проверат играта со поврзување преку паричник компатибилен со прелистувач како MetaMask. Тоа е еден од најпотценетите проекти на мрежата Лавина, и ако сакате да се вратите на вратата со NFT и Metaverse игри, топло препорачуваме да го проверите овој проект.

Можете да купите AVXT на TraderJoe, Pangolin и многу повеќе.

ETNA Network (ETNA) – 1.4 милиони долари

Лансирана во март 2021 година, ETNA Network е блокчејн Metaverse што ги поврзува NFT и GameFi апликациите во еден екосистем.

Мрежата ETNA го вклучува нивниот токен за управување ETNA, кој живее на паметниот синџир на Binance користејќи го стандардот BEP-20.

Мрежата ЕТНА е како крипто галаксија. Целта е да биде едношалтерски екосистем за меѓусебно поврзани крипто производи и технологии. Тоа е екосистем со повеќекратна употреба со производи кои се пробиваат низ NFT, игри, DeFi и сè помеѓу.

Проектот моментално ја содржи нивната игра за заработка која корисниците можат да ја преземат на компјутер и да ја проверат. За да почнат да играат, корисниците мора да купат NFT. Постојат десетици NFT достапни на ETNA NFT Marketplace, кои чинат приближно 150-160 американски долари во моментот на пишување.

ETNA е многу потценет проект поради неговиот активен екосистем и повеќекратните минимални остварливи производи во форма на NFT Marketplace и игра за заработка Metaverse. ETNA е многу потценета со пазарна вредност од 1.4 милиони долари и лесно може да забележи значителни добивки во цената во блиска иднина.

Можете да купите ETNA на PancakeSwap, MEXC и повеќе.

Rune Shards (RXS) – 1.9 милиони долари

Лансирана во ноември 2021 година, Rune Shards е ARPG игра инспирирана од Diablo 2 за играње за заработка, изградена на паметниот синџир на Binance. Се одликува со повеќе начини на игра што им овозможува на корисниците да заработат награди.

Природниот токен на платформата се нарекува RXS и се користи за различни активности во играта. Rune Shards, исто така, ја содржи играта Rune Evolution, 2D аркадна игра за играње за заработка достапна на Android, iPhone и веб-прелистувачи.

Парчињата од руни исто така развиваат повеќе игри за да ги додадат во неговиот екосистем на титули за играње за заработка. Конкретно, Rune Shards работат на Rune Sanctuary, 3D MMORPG свет кој им овозможува на корисниците да купуваат земја, еснафски токени, NPC и многу повеќе.

Rune Shards е многу потценет проект поради неговата релативно ниска пазарна вредност и неговите минимални остварливи производи, кои се достапни за корисниците да ги проверат во моментов.

Можете да купите само RXS на PancakeSwap.