You are currently viewing SHIB се зголемува за 20% во услови на заживување на крипто пазарот

SHIB се зголемува за 20% во услови на заживување на крипто пазарот

Цената на Шиба Ину (SHIB) се зголеми за импресивни 20% во текот на последниот ден, според податоците обезбедени од CoinGecko.

Популарната монета за меми достигна дневен максимум од 0.00002930 долари претходно денеска и се тргува за 0.00002753 долари на прес-време, нивоа невидени од 18 јануари.

Во моментов, SHIB е 14-то по големина крипто-средство во светот со пазарна вредност од 15.1 милијарди американски долари, а последното возење ја донесе вкупната добивка на 30% во изминатите седум дена.

Shiba Inu, исто така, забележа значително зголемување на обемот на тргување – со над 2.5 милијарди долари тргување во изминатите 24 часа, сега е шестата најтргувана криптовалута зад tether (USDT), Bitcoin, Ethereum, Binance USD, и XRP.

Сепак, има уште долг пат SHIB да се врати на својот историски максимум од 0.00008616 долари, кој беше забележан на крајот на октомври минатата година. Монетата е 68.2% оддалечена од историските нивоа и сè уште е намалена за 3.8% во текот на минатиот месец.

Неколку други криптовалути со мем-темати се исто така во пораст, при што како што се Floki Inu и Floki One скокнаа за 17.4% и 8.7%, соодветно.

Dogecoin (DOGE), оригиналната монета за меми, е зголемена за 5.6% во истиот временски период.

Крипто-пазарите се враќаат

Крипто пазарот во голема мера е во зелено во текот на денот, при што Bitcoin се приближува до марката од 43,000 долари последен пат виден на 20 јануари, и Ethereum враќање на нивото од 3,000 долари.

Во моментот на пишување, реперната криптовалута е зголемена за 1.9% во последниот ден, менувајќи се на 42,522 долари; Ethereum порасна за 1.6%, се тргува на 3.076 долари.

Помеѓу другите десет најголеми криптовалути, XRP доби 12.9% во изминатите 24 часа, Cardano (ADA) се зголеми за 4.5%, додека Terra и Polkadot (DOT) пораснаа за 3.1% и 2.7%, соодветно.

Комбинираната пазарна вредност на сите криптовалути се повлекла над 2 трилиони долари во понеделникот, при што Биткоин доминира со речиси 40% од пазарот.