You are currently viewing Shiba Inu (SHIB), 15-та најголема крипто што влегува во турската берза „Bitexen“

Shiba Inu (SHIB), 15-та најголема крипто што влегува во турската берза „Bitexen“

Битексен, берзата за криптовалути со седиште во Турција, ја објави листата на токени Shiba Inu (SHIB) заедно со Sun (SUN), Celo (CELO), JUST (JST), Smooth Love Potion (SLP) и Moonbeam (GLMR). извештаи thecryptobasic.com. Котирањето на Shiba Inu на турската берза доведе до зголемување на бројот на иматели на токенот Shiba Inu (SHIB) и достигна рекордни 1,155 сопственици. Кога ќе се притисне, Shiba Inu се тргува со 573 $ по токен, не покажувајќи никаква промена во неговата цена за тој ден. 

SHIB сега е 15-ти најголем крипто

Според податоците на CMC, сегашната пазарна капитализација од 11,817,569,140 долари ја прави SHIB 15-та најголема криптовалута на глобално ниво.

Мем-монетата заснована на кучешки сега е наведена во скоро сите големи централизирани размени, вклучувајќи ги Binance, Kraken, Crypto.com, Bitmart, освен Robinhood. Сепак, имателите на монети се загрижени за огласот на RobinhoodApp.