You are currently viewing Дали Ethereum (ETH) навистина ќе го преврти биткоинот (BTC)?

Дали Ethereum (ETH) навистина ќе го преврти биткоинот (BTC)?

Домаќинот на Бирото за монети на крипто каналот вели дека превртувањето, или исфрлањето на Биткоин (BTC) како врвно крипто средство од Ethereum (ETH), е настан што веројатно може да се случи оваа година. 

Во новото видео, псевдонимниот аналитичар Гај им ги открива на своите 1,91 милиони претплатници на YouTube двата фактори кои можат да одлучат дали превртувањето ќе се случи во наредните месеци. 

„Во однос на тоа кога би можеле да видиме како ETH го превртува БТК, можно е тоа да се случи порано отколку подоцна. Ова навистина зависи од двата фактори што ги споменав претходно. Имено: одобрување на спот Bitcoin ETF (берзански фонд) и спојување на Ethereum од доказ за работа во доказ за удел…

Овие два настани многу добро би можеле да се случат во истиот месец. Неколкуте нерешени апликации за Bitcoin ETF би можеле да бидат одобрени до март, а спојувањето на Ethereum не изгледа премногу зад себе. Ако се одобри место за Bitcoin ETF, тогаш најверојатно ќе биде невозможно ETH да го фати БТК дури и ако спојувањето е голем успех. 

Ако спојувањето се случи пред да се одобри место за Bitcoin ETF, би можело да биде доволно за Ethereum да го преврти Bitcoin, барем привремено. Единственото предупредување овде е дека би можеле да влеземе во мечкин пазар кога Федералните резерви ќе почнат да ги зголемуваат каматните стапки… Ако мечкиниот пазар е во полн замав до моментот на доаѓањето на спојувањето, веројатно нема да биде доволно за Ethereum да го преврти Биткоинот. затоа што моментумот на пазарот нема да биде таму. Спротивно на тоа, тешко е да се замисли пазар на мечкини навики каде што е одобрен само Bitcoin ETF, што логично значи дека ЕТХ веројатно нема да го преврти БТК на краток рок.

Аналитичарот, исто така, размислува за идејата Ethereum да го замени Биткоинот како криптовалута број еден. 

„Биткоин и Ethereum се фундаментално различни. БТК е дигитално злато, а ЕТХ е дигитално масло. Ако пазарната капа на сурова нафта ја преврти пазарната капа на физичкото злато или обратно, тоа не би било важно за ниту едно средство, па зошто би било важно кога предметната нафта и злато се дигитални? Од местото каде што стојам, и двете криптовалути се соочуваат со уникатни предизвици да растат, но и двете на крајот ќе преовладуваат во нивните соодветни ниши“.