You are currently viewing Crypto.com најавува соработка со Леброн Џејмс

Crypto.com најавува соработка со Леброн Џејмс

За да обезбеди ресурси за едукација и обука за работа поврзани со Web3, Crypto.com вчера го објави своето партнерство со Леброн Џејмс, еден од најистакнатите кошаркари во светот, и Фондацијата за семејството Леброн Џејмс (LJFF).

Преку соработката, дигиталната размена планира да ја олесни трансформациската непрофитна организација преку иновативни Web3 образовни ресурси и ресурси за обука за работа. Според деталите споделени од Crypto.com, студентите и семејствата поврзани со програмата „ВЕТУВАМ“ ќе можат да ги искористат предностите на образовните ресурси поврзани со растечкиот екосистем на Web3.

Минатата година, Crypto.com соработуваше со Water.org и најави донација од 1 милион долари на непрофитната организација. Дигиталната размена, исто така, ги зголеми своите иницијативи за социјална заштита во изминатите 12 месеци.

„Леброн Џејмс и неговата фондација беа пионери во вистинскиот трансформирање на животите на оние во неговата заедница преку образование и нашето партнерство се заснова на вистинско усогласување на вредностите“, рече Крис Марзалек, ко-основач и извршен директор на Crypto.com. „Не би можеле да бидеме погорди што му се придруживме на LJFF во обезбедувањето можности за зголемување на образовниот и развојот на работната сила притоа испорачувајќи ги алатките и пристапот што ќе ја поттикне следната генерација да изгради подобра и поинклузивна иднина“.