You are currently viewing Hulu се подготвува да влезе во метаверзумот, крипто и NFT просторот

Hulu се подготвува да влезе во метаверзумот, крипто и NFT просторот

  • Hulu бара професионалци со NFT, крипто и метаверс искуство. 
  • Платформата за стриминг се подготвува за web3. 
  • Нетфликс, исто така, воведува извонредна содржина како дел од својата метаверзна визија. 

Американската платформа за стриминг, Hulu се обидува да се вклучи во крипто и NFT просторот според новото објавување за работа. Компанијата бара нов менаџер за маркетинг на културата тренд, кој има добро познавање на платформите метаверс, крипто и NFT. Hulu сака да ги таргетира „стримерите на утре“, нова генерација стримери кои се силни верници во дигиталниот простор. 

Плановите на Hulu да се пресели во метаверзумот е продолжување на веб3 стратегијата на Дизни. Дизни, матичната компанија на Hulu, влезе во крипто и NFT просторот минатиот ноември преку лансирањето на своите први NFT колекции. Збирките на NFT „Златни моменти“ вклучија неколку заштитни знаци интелектуална сопственост од студиото Марвел, Пиксар, Војна на ѕвездите и многу други наслови. Колекцијата беше продадена на пазарот VeVe NFT.  

Метаверс е иднината на извонредната забава 

Hulu не е единствената голема стриминг мрежа која сака да премине во метаверс. Нетфликс веќе имплементира главни веб3 елементи во својата платформа за стриминг, а се очекува пошироко прикажување во текот на 2022 година. Од минатиот месец, Нетфликс воведе нова функција за мобилни игри на својата платформа, каде што неговите претплатници можат да играат игри покрај стриминг на нивните омилени филмови и серии . 

Иако можеби не сте забележале, Black Mirror: Bandersnatch беше првиот експеримент на Netflix со извонредна стриминг содржина. Иако не беше возбудлив хит, иновативната идеја беше поздравена од секој корисник. 

Извонредната забава како игрите е огромен градежен блок на метаверзумот. Се очекува дека повеќе платформи за стриминг како Hulu ќе се обидат да воведат повеќе извонредна содржина за да го тестираат овој простор. Може дури и да видиме како NFT се интегрира директно на овие платформи за стриминг.