You are currently viewing Догекоин, Шиба Ину, Догелон Марс, како им оди досега во 2022 година?

Догекоин, Шиба Ину, Догелон Марс, како им оди досега во 2022 година?

2021 година беше прилично бизарна година за мем монетите бидејќи повеќето од монетите се надминаа себеси во текот на годината, гледајќи чудно луди собири кои го привлекоа вниманието на речиси сите. Толку значајни беа собирите, што некои од мем-монетите дури и се пробија на листата на топ 10 крипто според пазарната капитализација одреден период. Сепак, ова траеше само толку долго додека во последните неколку месеци од годината монетите паѓаа, а со тоа целосно ги измести од топ 10 листата.

Шиба Ину и Догекоин: Центарот на лудоста со меми монети од 2021 година

За сите намери и цели, и DOGE и SHIB видоа многу високи собири во 2021 година за кои никој не можеше да помисли дека се можни. Дури ни во светот на крипто.

Сè започна кога извршниот директор на Tesla, Илон Маск почна често да твита за Dogecoin откако производителот на автомобили го направи првото купување на Bitcoin. Твитовите на Маск подоцна ќе предизвикаат неверојатна серија што ја имаше монетата кратко време потоа.

Shiba Inu подоцна ќе црпи инспирација од Dogecoin како и многу други нови монети. SHIB и некои други меми монети имаа собири уште поневеројатни од оние на DOGE. Најзабележителен беше релито надвор од светот на Шиба Ину во октомври, каде што во одреден момент, монетата за меми се зголеми за 1000% за само 30 дена.

Дотогаш, Шиба Ину, исто така, влезе во првите десет крипто според пазарната вредност, па дури и го надмина Dogecoin на листата некое време.

Што носи иднината за мем монетите?

Повеќето мем-монети сега паднаа, особено од последните месеци од минатата година и сега се целосно надвор од првите десет крипто листа.

Всушност, извештајот на Arcane Research предвидува дека повеќето од мем-монетите ќе останат во нејасност во 2022 година, но ние сме само една недела во годината. Па, ајде само да погледнеме како монетите се облекуваат во моментов.

ДOGEЕ Цена

Во моментот на пишување, цената на Dogecoin плови околу 0.1505 долари, што е пад од 12.88% во изминатите 7 дена.

SHIB Цена

Цената на Shiba Inu на прес-време е 0.00002818 $, што е пад од 16.80% во изминатите 7 дена.

Догелон Марс

Цената на Dogelon Mars во моментот на пишување плови околу $0.000001242, што е пад од 24.80% во изминатите 7 дена.

Иако се чини дека сите тие се во надолен тренд, сè уште нема апсолутно никаква причина за тревога. Ова е затоа што има општ тренд на намалување на целиот крипто-пазари, вклучувајќи ги Bitcoin и Ethereum. И очигледно, Dogecoin и Shiba Inu сè уште се држат во светот на мем монетите.

Општи услови

Презентираната содржина може да вклучува лично мислење на авторот и е предмет на пазарната состојба. Направете истражување на пазарот пред да инвестирате во криптовалути. Авторот или публикацијата не сноси никаква одговорност за вашата лична финансиска загуба.