You are currently viewing Крипто пазарот продолжува да паѓа! Еве што понатаму за BTC, ADA, ETH & VET

Крипто пазарот продолжува да паѓа! Еве што понатаму за BTC, ADA, ETH & VET

Пазарот на криптовалути денес забележа мешани резултати, иако лидерите на пазарот Bitcoin и Ethereum сè уште не забележаа големи придобивки. Додека поголемиот дел од Алткоините се тргуваа во црвено.

Биткоин (БТК)

Среде сиот молк на пазарот, популарниот аналитичар и трговец Мајкл Ван Де Попе гледа оптимистички показатели за Биткоин. Во серија твитови тој ги информира своите следбеници дека ценовното однесување на Биткоин „генерира позитивна дивергенција“. 

Според трговецот БТК е во огромна поддршка од 41 илјади долари, пониската временска рамка создава нахакан дивергенција. Тој дополнително информира дека се спушта под 42.8-42.9 илјади долари, можен е тест од 46 илјади долари, а нахакан дивергенција ќе биде завршена.

Ethereum (ETH)

И покрај неодамнешниот надолен тренд, трговецот верува дека дното можеби се приближува за Ethereum, втората по големина криптовалута по пазарна капитализација. 

Ethereum се упати кон југ, но всушност погоди голема површина од 3,320 долари, што претходно беше отпор. По блокот, следното важно ниво е помеѓу 3,500 и 3,600 долари. 

Во моментот на пишување, ЕТХ се тргува со 3,161 долари и штотуку доби 0.68 проценти.

Кардано (АДА)

Ван де Поп сè уште гледа Шарнир значително потпирајќи се на зоната за поддршка кога го гледаме однесувањето на цените на седмото рангирано крипто средство по пазарна капа.

„Не се промени многу во АДА. Сè уште на долната граница на опсегот, што е тешка поддршка. Не е опсегот за да барам шорцеви, повеќе би сакал да барам долги.

Вечаин (ВЕТ)

Конечно, крипто аналитичарот го испитува блокчејнот на претпријатијата VeChain, што тој го споредува со цената на Биткоин. 

Според него, СОО се чини дека е во добра форма, но сепак треба да ја надмине границата од 205-210 седници [0.086-0.088 долари]. Ако тоа е случај, нахакан импулс е доста веројатно да продолжи, рече тој.