You are currently viewing Што се крие зад порастот на работодавците кои нудат крипто плати?

Што се крие зад порастот на работодавците кои нудат крипто плати?

Како што објави NBC Њујорк, се повеќе млади професионалци сакаат да добиваат плата во крипто. И, во обид да привлечат и задржат таленти, работодавците кои размислуваат за напред го исполнуваат ова барање.

Дури и нестабилноста на цените не го намалува ентузијазмот да се плаќа во крипто, што доведува многумина да се запрашаат што го поттикнува овој тренд.

Работодавачите одговараат на барањата на младите професионалци

Низа спортски ѕвезди, па дури и политичари, објавија дека добиваат плата во крипто во последно време.

Сегментот на Ен-Би-Си Њујорк започна со промо од ЛА Рамс широк приемник Одел Бекам Џуниор, во која тој објави дека ја прифаќа својата плата во Биткоин.

Ова е дел од договорот со Cash App, во кој Бекам Џуниор го поддржува давателот на плаќање. Тој не е единствениот НФЛ спортист што го оди овој пат. Тука е и бекот на Грин Беј Пекерс, Арон Роџерс, Њу Јорк Џајантс кој го поддржува Сакуон Баркли и ја претставува НБА, шпицот на Детриот Пистонс, Кејд Канингем, за да именува неколку.

NBC New York ја откри растечката поврзаност помеѓу спортот и крипто. И покрај ризикот од нестабилност, тие заклучуваат дека луѓето се подготвени да направат компромис за нагорниот страничен потенцијал. Уште повеќе, тие велат дека овие луѓе „само сакаат да бидат како спортистите“.

„Тоа е многу нестабилно. Но, има многу позитивни страни на крипто и тие сакаат да ги искористат предностите на тие придобивки и идејата да добиваат плата во крипто, еј, некои луѓе едноставно сакаат да бидат како спортистите и забавувачите за кои штотуку зборувавме“.

Слично на тоа, младите професионалци со овој начин на размислување ја откриваат можноста да добијат плата во крипто. Работодавците во стартапите изгледаат особено приемчиви за оваа идеја.

„Многу независни изведувачи, уметници, луѓе кои работат со скратено работно време и различни работни места, тие бараат дали можат или не да добијат плата во крипто, и го користат тоа доколку им се понуди“.

Обложување на куќата на крипто

Поранешниот офанзивец на Каролина Пантерс, Расел Окунг, беше првиот играч на НФЛ кој доби плата во Биткоин во декември 2020 година.

Во тоа време, Окунг почна да твита пораки со слободарска суштина . Тој, исто така, беше тежок за поентата дека крипто нуди надеж во наместен систем.