You are currently viewing Кога ќе заврши лудоста на мем монетите?

Кога ќе заврши лудоста на мем монетите?

Досега оваа година, Мем монетите станаа лудост, и тие поминаа откачено време на пазарот. По огромниот наплив на почетокот на годината, се покажа дека мем-монетите се ранливи на падот на биткоинот во мај. 

Ако мем-монетите се мртви или ќе продолжи ненормалното движење на цените, кој е одговорот на ова прашање? 

Има многу кои со нетрпение го очекуваат крајот на овогодинешното лудило за меми.

Елон Маск, Dogecoin и лудоста на мем монетите

Забелешките на Илон Маск во врска со Doge ја започна целата работа. Штом Тикток и познатите личности почнаа да го користат, валутата на меми стана сензација преку ноќ.

Само неколку дена по овој твит, Dogecoin се зголеми за 10 пати, следен од Shiba Inu, Safe Moon и други до колапсот во мај што ги сруши сите. 

Има и такви кои веруваат дека мумреа еме монетите и дека манијата заврши и покрај фактот што целиот крипто пазар е во депресија. Ларк Дејвис, Специјалист за крипто на YouTube, не се согласува.

Многумина мислат дека сезоната на меми монети, која некои ја нарекоа „Сезона на мем монети“, беше штетен за легитимноста на криптовалутите. Ова е страшно. Според Ларк, 

„Ништо не научивме!?“. 

Претпоставувајќи дека ова е точно, Lark се чини дека се согласува дека мем-валутите се штетни за просторот. Секогаш има кулминација на возбудата. Мем монетите не се ништо повеќе од минлива мода, и како и сите моди, тие на крајот ќе исчезнат.

Не постои предлог за вредност или случај на употреба за мем-валути, затоа овој тренд е бесмислен.

За да има предлог за вредност, организацијата или валутата мора да одговори на реалниот проблем. Постојат голем број причини зошто пророците се важни за безбедниот блокчејн. На пример, пророците се врските со податоци надвор од синџирот за блокчејнот. Тоа се придобивки од реалниот свет. 

Ethereum е добра илустрација за ова. Сите трансакции на блокчејнот Ethereum ја користат валутата ETH како надомест за гас.

Мем валутите и технологијата, според други, се корисни бидејќи им овозможуваат на корисниците да ги платат своите трошоци.

Проблеми со Dogecoin

Токеномиката на Dogecoin е лоша поради фактот што има бескрајна понуда на токени. Прво и основно, ова не ја прикажува криптографијата во позитивно светло. 

Crypto е дизајниран да биде замена за бесконечната инфлација на американскиот долар. Покрај тоа, а еден паричник поседува речиси 30 проценти од Dogecoin. Новодојденците во криптографијата не треба да го користат овој метод. 

Бидејќи оние кои се нови во криптовалутите не ги земаат предвид грижите на другите кои имаат паричници со китови. Тие веруваат дека Dogecoin е страшна валута која ќе им донесе многу пари врз основа на она што го слушнале. Следствено, почетниците често не се свесни за опасностите од инвестирањето во Doge.

Мем монета како Doge нема да ги плати трошоците на сите, поради што не треба да се промовира како лек. Никој не ја користи валутата позната како Dogecoin како своја. 

Инвестирањето во Doge има високо ниво на ризик, со кој почетниците не се запознаени. Кога некој ќе види твит како „Dogecoin се движи кон 10 долари“, не се мачат да го разгледаат бидејќи нивното размислување претерува и размислува само за пари.

Тоа беше неверојатна година за Dogecoin, кој беше основан од двајца кодери во 2013 година како „шега“И има се зголеми за повеќе од 12,000 проценти во еден момент.

Поддржувачите на криптовалутата го вклучуваат Илон Маск, креаторот на Тесла и Марк Кубан, кои често твитаат за нивната поддршка за тоа. Коментарите на Илон Маск имаат значително влијание врз цената на Dogecoin.

Но, се смета дека криптовалутата со куче Shiba Inu на својата виртуелна монета го достигнала врвот непосредно пред долгоочекуваното појавување на Илон Маск на SNL минатиот месец.

Како резултат на Појавата на Илон Маск на SNL, цената на Dogecoin падна за 30% за само неколку секунди, можеби затоа што Маск е свесен дека неговите јавни изјави предизвикуваат големи зголемувања на нестабилноста. И сомнително е дека цената некогаш ќе се врати на нивото пред настанот.

Дури и кога цената на Dogecoin се искачи на историски максимум од $,7408 непосредно пред оваа презентација, неговата пазарна вредност надмина 100 милијарди долари. Цената на криптовалутата, која беше широко промовирана на социјалните мрежи, речиси ја достигна границата од 1 долар.

Со 47 милијарди долари, пазарната капитализација на Dogecoin е речиси половина од онаа пред еден месец.