You are currently viewing Stream Coin започнува јавна продажба во февруари, го интегрира блокчејнот со пренос во живо

Stream Coin започнува јавна продажба во февруари, го интегрира блокчејнот со пренос во живо

Преносот во живо стана составен дел од екосистемот Web2. Сите главни платформи за социјални медиуми имаат интегрирано пренос во живо како клучна карактеристика во нивните платформи. Главните фанови на социјалната индустрија како Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, TikTok и Twitch најдоа огромен успех во спроведувањето на преносот во живо бидејќи тоа стана суштински дел од нивните услуги.

Привлечноста на интеракцијата во живо од корисник до создавач не може да се потцени. Додавајќи ја моќта на компонентите на Web3, како што е блокчејнот, може да се создаде до сега невидена иновација – накратко, ова е она што тимот на StreamLive планира да го направи.

Во неодамнешното Ask Me Anything (AMA) спроведено во рамките на нивната официјална група Telegram, на Стрим монета Извршниот директор Мајкл Ајн Чајбех фрли малку светлина врз тоа за што се работи проектот. Според него, нивниот тим може да ја поттикне индустријата за стриминг напред со моќта на блокчејнот.

Одговарајќи на едно од прашањата, извршниот директор Ајн Чајбех рече: „Работиме на навлегување на пазарот поради проблемите што ги решаваме. Знаеме какви предизвици имаат луѓето. Ако сте стример или обожавател на стример, веќе знаеме на што се жалите. Тоа е целта на STREAM и она што ќе го направи“.

Тој дополнително објасни и наброја проблеми кои нивната платформа се обидува да ги реши. Ова вклучува големи провизии што ги наплаќаат платформите, платформата што ги поседува видеата што ги прикачуваат стримувачите, нетаргетирано и неважно рекламирање, мулти-стриминг во земји со јазични бариери што ја намалуваат гледаноста и неможноста да се контролира кој може да го гледа преносот или видеата.

Со огромната поддршка што Stream Coin ја добива при нивната претпродажба, членовите на нивната заедница едвај чекаат да учествуваат во нивната јавна продажба што ќе се спроведе во февруари. Во моментов, само официјалната група Телеграма на проектот има речиси триесет илјади членови. Групата е многу активна со луѓе кои постојано ја изразуваат својата поддршка за проектот.

Групата беше многу активна и тимот ја изрази својата возбуда за иднината на стриминг во живо интегриран во блокчејн. „Ние сме професионалци за крипто и блокчејн. Се грижиме само да работиме на проекти кои го револуционизираат светот во кој се наоѓаме“, рече извршниот директор Ајн Чајбех.