You are currently viewing Еве која монета е моментално најпрофитабилна според податоците за блокчејн

Еве која монета е моментално најпрофитабилна според податоците за блокчејн

Додека некои монети се во загуба за 70% од нивните инвеститори, старата школа крипто покажува ефикасни резултати на пазарот

Индикатор обезбеден од Во блок ги следи адресите со салда на различни монети и потоа ги споредува со тековните цени на пазарот. Според индикаторот, Ethereum останува најпрофитабилната монета меѓу најголемите криптовалути на пазарот.

Пазарните перформанси на Ethereum

Додека повеќето валути на пазарот влегоа во фаза на активна корекција, Етер беше една од монетите што само отиде подлабоко во консолидација наместо постојано да се намалува. Втората по големина криптовалута изгуби само 18% од својот ATH, додека Bitcoin изгуби 30% во истиот период.

Во споредба со помалите алткоини, Ethereum покажува уште поимпресивни резултати бидејќи валутите како SHIB, Doge и ADA се тргуваат со повеќе од 50% попуст од нивните претходни максимални вредности.

Мемекоините остануваат во средината

Додека Ethereum и другите монети за комунални услуги блескаат за време на глобалната корекција на пазарот на криптовалути, озлогласените мемекоини Shiba Inu и Dogecoin изгубија поголемиот дел од нивната вредност и популарност во последниот месец.

Со брзото намалување на куповниот притисок, Shiba Inu изгуби повеќе од 60% од својата вредност за помалку од еден месец. Неодамна, токенот одеднаш се зголеми за приближно 40%, потоа брзо падна повторно и сега се тргува на минимум во последните два месеци.

Dogecoin исто така ја повторува судбината на своите конкуренти и губи приближно 50% од својата цена. Претходно, U.Today објави дека еден од првите мемекоини на пазарот брзо ја губи популарноста меѓу инвеститорите.

Кардано меѓу најголемите губитници

Додека имателите на Ethereum, Matic и Bitcoin уживаат во профитот, апсолутното мнозинство инвеститори на Cardano сè уште остануваат во црвената зона со губење на дел од вредноста на нивните инвестиции.

Силното трчање на Кардано во летото не доби поддршка потоа, а монетата го загуби целиот свој раст за помалку од два месеци со повлекување за повеќе од 50%. АТХ на Кардано беше постигнат на 3 септември.