You are currently viewing Virtue Gaming лансира крипто модел за играње за заработка за да им донесе онлајн покер на играчите во САД

Virtue Gaming лансира крипто модел за играње за заработка за да им донесе онлајн покер на играчите во САД

Во петокот, Virtue Gaming, децентрализирана онлајн покер платформа изградена на блокчејн Ethereum (ETH), го лансираше првото дигитално покер казино за играње за заработка во Соединетите држави.

Во САД, само шест држави (Невада, Делавер, Њу Џерси, Пенсилванија, Западна Вирџинија и Мичиген) го легализираа и моментално го регулираат онлајн покерот. Земјата бавно реагираше на оваа тема поради загриженоста дека меѓународните покер платформи ќе ги одземат приходите од домашните, копнени места за коцкање. Покрај тоа, дури и во наведените држави, покер платформите мора да добијат лиценци од секоја поединечна јурисдикција за работа.

Како резултат на тоа, жителите на САД обично не можат да пристапат до популарните онлајн покер платформи, како што се PokerStars или 888 Poker, достапни за играчите во остатокот од светот. За да се реши овој проблем, Virtue Gaming предложи поставување игра за заработка каде што платформата им дава на корисниците 500 поени за виртуелен играч, или VPP, во вредност од приближно 147.37 американски долари.

Играчите ќе ги добијат овие бесплатно при пријавувањето. Играчите кои ги исполнуваат минималните барања за време на игра преку игри и турнири во готовина, потоа можат да го исплатат својот VPP за Tether (USDT). Американските играчи потоа ќе можат да се натпреваруваат со играчите за остатокот од светот, кои пренесуваат VPP, Ether (ETH) или други криптови во заклучените паметни договори на Virtue Gaming за страничен синџир за да учествуваат во играта. За да се спречи мамење, платформата имплементира шифрирано мешање peer-to-peer за сите палуби.

Според законодавството, „поените или кредитите што спонзорот на играта или натпреварот им ги дава на учесниците бесплатно и можат да се користат или откупат само за учество во игри или натпревари понудени од спонзорот“ не спаѓаат во опсегот на законската дефиниција на обложување или обложување и теоретски може да му даде на моделот игра за заработка одредена регулаторна слобода. Во моментот на објавување, во моментов на платформата има над 25,000 играчи надвор од САД.