You are currently viewing Полкадот лебди над 26 долари додека Алткоинот достигнува препродаден регион

Полкадот лебди над 26 долари додека Алткоинот достигнува препродаден регион

Polkadot (DOT) е во надолен тренд бидејќи цената го достигна препродадениот регион на 26 долари. Тековниот пад достигна мечешка исцрпеност.


Имаше пад на импулсот на 4 декември. Криптовалутата падна на најниско ниво од 23.95 долари бидејќи биковите ги купија падовите. ДОТ/УСД најверојатно ќе се смени со тековната поддршка. Опашката на долгиот свеќник веќе укажува на движење на цената нагоре. Долгата опашка на свеќникот покажува дека пониските нивоа на цени вршат силен куповен притисок. Во меѓувреме, DOT/USD се тргува со 26.78 долари во моментот на пишување.
Анализа на индикаторот Полкадот.
Индикаторот Polkadot е на ниво 29 од индексот на релативна сила за периодот 14, што покажува дека цената на DOT ја достигнала препродадената област на пазарот. Се очекува да се појават купувачи за да ги подигнат цените. Цената на криптовалутата е под површината од 28% од дневната стохастика. Пазарот е во надолна динамика. Мечешкиот моментум е нестабилен.