You are currently viewing Binance ќе биде партнер со најбогатото семејство во Индонезија за да започне размена на крипто

Binance ќе биде партнер со најбогатото семејство во Индонезија за да започне размена на крипто

Најголемата берза за криптовалути во светот, Binance, наводно планира да лансира платформа за крипто тргување во Индонезија преку партнерство со најбогатото семејство во земјата.

Луѓе запознаени со ова прашање изјавија за Блумберг дека Binance во моментов е во преговори со индонезиската PT Bank Central Asia и најголемиот телекомуникациски оператор во земјата PT Telkom Indonesia.

Вреди да се напомене дека и PT Bank Central Asia (BCA) и PT Telkom Indonesia се во сопственост и контролирани од индонезиските браќа и сестри милијардери Буди и Мајкл Хартоно.

Покрај банката и телекомуникациската фирма, Хартонос поседува и голем бизнис за е-трговија и бренд за производство на цигари, Групацијата Джарум.

Во обид да го потврди развојот, Блумберг контактираше со портпаролот на Binance, кој одби да коментира дали е во тек договор помеѓу размената и најбогатото семејство во Индонезија.

Сепак, лицето рече:

„Ние го поддржуваме одржливиот раст на блокчејн индустријата на глобално ниво и постојано ги разгледуваме деловните можности во секоја земја“.

Ахмад Реза, потпретседател на Телеком Индонезија за корпоративни комуникации и односи со инвеститорите, коментираше дека фирмата ја разгледува можноста за партнерство со врвни играчи во различни индустрии преку нејзината единица за ризичен капитал, MDI Ventures.

Реза откри дека VC моментално го проучува потенцијалот на блокчејн и крипто пазарите.

Слично на тоа, претставник на BCA изјави дека немало дискусија за какво било партнерство со Binance на последниот состанок на одборот.

Изворите, исто така, открија дека триото допрва треба да донесе заклучок за ова прашање, бидејќи постои можност условите на договорот да се променат во наредните денови или недели.

Победа за сите

Партнерството помеѓу Binance и Hartonos би било корисно за вклучените страни.

Популарната берза за криптовалути ќе има поголема предност во економијата на земјата што брзо се развива, додека милијардерите ќе бидат изложени на дигитални валути.

Договорот, доколку биде одобрен, ќе придонесе за масовно усвојување на криптовалути во Индонезија, која е рангирана како четврта најнаселена земја каде што неколку возрасни лица немаат пристап до основни финансиски услуги како што се заштеди и средства за добивање заем.

Binance ги проширува своите операции

Во меѓувреме, Binance бара можности да ги прошири своите операции низ различни делови на светот.

Пред неколку дена, берзата објави дека се здобила со 18% од акциите на берзата, регулирана од Сингапур, HG Exchange (HGX).