You are currently viewing Најновиот NFT „Human One“ на Beeple се продава за 29 милиони долари, а уметникот планира „да ги подобри прикажаните уметнички дела“ за време на неговиот живот –

Најновиот NFT „Human One“ на Beeple се продава за 29 милиони долари, а уметникот планира „да ги подобри прикажаните уметнички дела“ за време на неговиот живот –

Оваа година американскиот уметник Мајкл Винкелман, инаку познат како Бипл, влезе во историјата кога го продаде своето уметничко дело „Everydays“ за 69.3 милиони долари на 11 март. Најновиот NFT на Beeple наречен „Human One“ е во природна големина NFT скулптура која е продадена за 29 милиони долари, а уметникот ќе го ажурира NFT во текот на остатокот од своето постоење на земјата.

„Human One“ NFT на Beeple достигна 29 милиони долари, а уметникот планира да ја ажурира уметноста од далечина до крајот на својот живот

Beeple повторно е на насловните страници откако продаде уште еден незаменлив токен (NFT) од повеќе милиони долари наречен „Human One“ за 29 милиони долари на вечерната продажба на Кристи во 21-от век. Бипл (чие родено име е Мајкл Винкелман) е еден од најпознатите изведувачи на NFT денес бидејќи неговиот „Everydays: The First 5,000 Days“ NFT е продаден за 69.3 милиони долари. Ова го направи уметничкото дело на Бипл едно од најскапите уметнички дела во светот и најскапиот NFT продаден до сега.

„Everydays“ беше продаден преку аукција на Кристи на 11 март 2021 година, а најновата мултимилионска продажба на Бипл беше NFT, исто така, преку луксузната аукциска куќа. Новата уметност на Beeple е 3D скулптура во природна големина и NFT што е изработена на 28 октомври 2021 година. Christie’s ја опишува како „кинетичка видео скулптура – четири видео екрани (16k резолуција), полиран алуминиумски метал, рамка од дрво од махагони, двојни медиуми сервери; бескрајно видео со соодветен динамичен незаменлив токен“.