You are currently viewing Дали треба да ја купите монетата „The Sandbox“ по последното паѓање?

Дали треба да ја купите монетата „The Sandbox“ по последното паѓање?

На Sandbox (ПЕСОК/УСД) неодамна му се плесна во лице. Монетата скокна за повеќе од 1,100% во ноември, станувајќи една од најдобрите криптовалути во светот. Сега се тргува по 4.78 долари, што е околу 43% под највисокото ниво во ноември. Неговата вкупна пазарна капа се повлече на повеќе од 4.7 милијарди долари.

Зошто SAND заостанува?

Метаверзумот беше главна тема во индустријата за криптовалути во ноември оваа година. Ова се случи откако многу компании како Facebook, Microsoft и Nvidia го зголемија својот фокус на индустријата.

Sandbox е една од најпопуларните метаверзни криптовалути во светот. Навистина, во ноември, програмерите собраа 93 милиони долари од инвеститорите предводени од Softbank.

Платформата им овозможува на луѓето да го градат својот метаверс и да вршат трансакции кои се напојуваат со помош на незаменливи токени (NFT). Навистина, неговата побарувачка значително се зголемува во последните неколку месеци.

На пример, во текот на викендот, беше објавено дека парцелата виртуелна земја во непосредна близина на имотот на Снуп Дог е продадена за повеќе од 453 илјади долари. Оваа објава дојде неколку дена откако друг заговор продаден за повеќе од 4.3 милиони долари.

Затоа, цената на The Sandbox паѓа најмногу поради земање профит. Историски гледано, криптовалутите и другите средства имаат тенденција да се стабилизираат по параболичното возење. 

Друга причина е тоа што инвеститорите се плашат од заострувањето на Федералните резерви. Како што се сеќавате, минатата недела, претседавачот со Федералните резерви рече дека банката ќе започне со затегнување во наредните месеци. Ова значи дека банката ќе ја укине својата програма за QE во првиот квартал од годината. Ова објаснува зошто повеќето криптовалути како Ethereum и Bitcoin се урнаа.