You are currently viewing Крипто економијата губи милијарди во падот на пазарот, цената на биткоинот се лизна повеќе од 25% за 30 дена

Крипто економијата губи милијарди во падот на пазарот, цената на биткоинот се лизна повеќе од 25% за 30 дена

Голем број криптовалути значително се намалија во вредноста во раните утрински часови (по 12:00 часот по EST) на 4 декември. К зона на најниско ниво од 16 долари по единица. Оттогаш, биткоинот успеа да се искачи малку над позицијата од 50 илјади долари по единица.

Нурнува вредноста на крипто-економската вредност

Пазарите на дигитални валути изгубија значителна вредност во последните 24 часа бидејќи милијарди ја напуштија крипто економијата за неколку часа. Во моментов, крипто-економијата и нејзините 11,388 монети кои постојат изгубија повеќе од 16% во вредност од американски долари. Биткоинот (BTC) се лизна од регионот од 53 долари по единица на 43.9 долари во првиот час од саботата наутро.

Надолното лизгање го намали БТК за 17.16%, но крипто средството оттогаш поврати 7.28% по масакрот на пазарот. БТК успеа да се издигне над регионот од 47 долари и има вкупна пазарна вредност од околу 895 милијарди долари. Седумдневните статистики покажуваат дека биткоинот (BTC) изгубил 11.5%, но статистиката од 30 дена покажува дека цената е намалена за 25.2%.

Второто по големина пазарно вреднување, кое го држи ethereum (ETH), изгуби 13.9% во последните 24 часа, но седумдневната метрика покажува дека етерот е намален само за 2.2% откако го достигна својот историски максимум (ATH) минатата недела. Најголем губитник во првите десет беше dogecoin (DOGE) бидејќи падна за 21.9% за 24 часа. Polkadot (DOT) загуби 21.7%.