You are currently viewing Проектот Altcoin изграден на Ethereum скокна откако заработи поддршка од Crypto Exchange Binance

Проектот Altcoin изграден на Ethereum скокна откако заработи поддршка од Crypto Exchange Binance

Протоколот за децентрализиран финансиски (DeFi) изграден на Ethereum добива поттик од најголемата светска размена на крипто според обемот на тргување.

Во новото соопштение, Binance открива дека го воведува Alchemix (ALCX) за тргување на популарната платформа.

Binance ќе го наведе Alchemix (ALCX) и ќе отвори тргување за тргување парови ALCX/BTC, ALCX/BUSD и ALCX/USDT во 2021-11-30 06:00 (UTC).

ALCX токен е изворен токен за управување и влог на протоколот Alchemix. Alchemix е автоматизиран протокол за земјоделство, позајмување, позајмување и влог кој користи токениизирани средства за принос за отплата на долговите. Корисниците можат да отворат заеми поддржани со колатерал кои се исплаќаат автоматски користејќи го приносот генериран од колатералот.

Протоколот Alchemix работи на блокчејнот Ethereum и моментално користи SushiSwap (SUSHI), Curve Finance (CRV) и Yearn.Finance (YFI). ALCX може да се вложува и да се заработи во базени за ликвидност. ALCX, исто така, им дава на носителите гласање во управувањето со децентрализираната автономна организација (DAO) на Alchemix.

Alchemix Finance ги сподели вестите за огласот на Binance на Twitter со своите 52,000 следбеници.