You are currently viewing Ел Салвадор купува уште 100 биткоини додека паѓа крипто-пазарот

Ел Салвадор купува уште 100 биткоини додека паѓа крипто-пазарот

Владата на Ел Салвадор купи уште 100 биткоини во петокот, додека цената на најголемата крипто валута по пазарна капа падна близу 54,000 долари.

  • „Ел Салвадор штотуку го купи падот. 100 дополнителни монети набавени со попуст“, рече Букеле.
  • Цената на биткоинот падна за околу 8% во петокот околу 54,237 долари, бидејќи пошироките пазари паѓаат поради стравот од новата варијанта на СОВИД-19.
  • Биткоин официјално стана законско средство за плаќање во Ел Салвадор во септември, три месеци откако законодавниот дом на земјата го усвои Законот за Биткоин.
  • На 20 ноември, Букеле рече дека земјата ќе изгради цел град базиран на биткоин, за време на презентацијата на Неделата на Биткоин во Ел Салвадор.