You are currently viewing Новиот Altcoin за играње за заработка на Ethereum порасна за 15,000% за само четири месеци, ја скрши пазарната капа од 1,000,000,000 долари

Новиот Altcoin за играње за заработка на Ethereum порасна за 15,000% за само четири месеци, ја скрши пазарната капа од 1,000,000,000 долари

Нов токен за игри на тема вонземјани ја напушта атмосферата на Земјата бидејќи севкупниот тренд на метаверзите продолжува да шушка.

Децентрализираната платформа за друштвени игри UFO Gaming (НЛО) е изградена на мрежата Ethereum и располага со „Dark Metaverse“ каде што корисниците можат да создаваат свои кланови, да поседуваат и тргуваат со виртуелна земја и да заработуваат крипто или незаменливи токени (NFT).

Податоците од CoinGecko го истакнуваат метеорскиот пораст на НЛО од првото лансирање во јули, скокајќи за 15,379% од неговата почетна цена од 0.000000350110 долари на денешната вредност од 0.00005418 долари.

Алткоинот се зголеми за 150% само во изминатата недела.

Тимот зад НЛО вели дека екосистемот има намера да биде фокусиран на заедницата и да има широк спектар на уникатни планети.

„Кога ќе се открие нова планета, новата игра не е далеку зад себе. Секоја игра ќе биде посветена на една планета во сопствената подекономија на целиот Dark Metaverse“.

Приоритетите на проектот за НЛО вклучуваат,

„Платформа за децентрализирано играње, изберете го омилениот жанр од кој ќе заработите. Сопственоста на средствата [која] е целосно одредена од корисниците. Средства за игри (NFT, валута) што може да се префрлат од една на друга платформа. Економијата на игри за играње за заработка [P2E] која е транспарентна и одржлива“.

Сопствениците на токени можат да заработат „плазма поени“ од обложувањето додека најголемите иматели имаат право на глас на DAO (децентрализирана автономна организација) за да ја одредат иднината на метаверзумот на НЛО.

Во моментот на пишување, НЛО е рангирана на 107 место по пазарна вредност, со вкупна вредност над 1.4 милијарди долари.