You are currently viewing Еве ги топ 5 метаверс алткоини со најголем потенцијал, според крипто аналитичарот Остин Арнолд

Еве ги топ 5 метаверс алткоини со најголем потенцијал, според крипто аналитичарот Остин Арнолд

Домаќинот на Altcoin Daily и трговец со крипто Остин Арнолд ги именува токените со метаверс за кои верува дека имаат најголем потенцијал во однос на основите.

Трговецот со крипто им кажува на своите 1.13 милиони претплатници на YouTube дека го разгледува блокчејнот за испорака на видео од врсници „Тета Мрежа“ (THETA), за кој вели дека е суштинска инфраструктура за развој на метаверзумот.

„Како што метаверзите и „виртуелните во живо“ настани и игри засновани на метаверс продолжуваат да растат, Тета е позиционирана како клучна инфраструктура за да ги напојува низ технолошкиот оџак. Нивниот висок истовремен број на корисници на метаверзни настани во живо е совршено прилагоден за peer-to-peer видео и испорака на податоци и ја покажува потребата за протоколот Тета. 

Следна на листата е Gaia Everworld (GAIA), мулти-регионална фантастична игра поддржана од решение за скалирање на блокчејн Polygon (MATIC). Според Арнолд, Gaia Everworld е извонредна игра каде играчите можат да истражуваат и да градат кралства. Арнолд вели дека GAIA има потенцијал поради својата единствена технологија и силната поддршка.

„Можеме да видиме некои од големите имиња кои го поддржуваат овој проект токму овде – Polygon, AU21 Capital, Bullperks, EnjinStarter…дефинитивно диференцијал. Исто така, диференцијатор: технологијата. Тие имаат Unity 3D, имаат Unreal Engine, и се разбира, [тој е] изграден на Polygon“.

Продолжувајќи понатаму, Арнолд го насочува своето внимание кон Ѕвезден атлас (ATLAS), авантуристичка игра со вселенска тематика базирана на Солана, која содржи незаменливи токени (NFT). Според Арнолд, АТЛАС е на радарот поради неговата рапидно растечка база на фанови.

„Една од големите причини поради кои чувствувам дека Star Atlas е метаверс за гледање е поради тоа колку брзо расте заедницата. Серверот Star Atlas Discord штотуку достигна 100,000 членови. Ова е големо достигнување за заедницата [и] тимот“.

Други метаверзни токени забележани по нивната растечка популарност се играта заснована на блокчејн игра за заработка Axie Infinity (AXS) и платформата за виртуелна реалност Decentraland (MANA), кои ги рангираат броевите еден и четврти, соодветно, на листата на врвни гејмерски проекти со највисоките општествени волумени.