You are currently viewing Овој предлог може да му помогне на Бразил во усвојувањето на крипто-решенија

Овој предлог може да му помогне на Бразил во усвојувањето на крипто-решенија

  • Луизао Гуларт предложи да се дозволи крипто-плаќања на вработените
  • Бразилците купија крипто во вредност од 4.27 милијарди долари помеѓу јануари и август 
  • Mercado BTC токените ќе обезбедат дополнителна корист од обновливата енергија

Доцна, бразилскиот сенатор Луизао Гуларт предложи да се дозволи давање крипто-рати за работниците во земјата. Во тој момент, тој тврдеше дека има тенденција да се користи за да се намалат предностите на иновациите и да се стекнат добрите страни на децентрализацијата. 

Навистина, бројките на националната банка открија дека Бразилците купиле крипто во вредност од 4.27 милијарди долари помеѓу јануари и август оваа година. 

Во секој случај, како што укажуваат некои играчи во индустријата, има некои моментални дупки во монетарната област и покрај проактивните напори. 

На владата и треба подолго време да се прилагоди и да ги прифати иновациите

На новиот состанок, Тајна Реис, главен извршен директор на бразилската необанка Moeda Seeds, забележа дека контролорот на пазарот направил кутија за песок и дека има направено многу работа динамично од страна на јавниот орган. Без разлика на тоа, потребно е повеќе време да се приспособи и да се признае развојот со законодавна брзина, додаде таа. 

Во однос на приемот на стратегијата за Bitcoin во Ел Салвадор, Реис сметаше дека тоа е „суперпозитивен“ потег за бизнисот. Во секој случај, тие мора да ја направат рамката. 

Реис дополнително појасни дека пред да се направи изјава за прием, треба да има договор за тоа кој ќе ги држи приватните клучеви.

Покрај тоа, таа додаде дека на поединците треба да им се посвети внимание на потенцијалните опасности од држење или недржење на сопствените приватни клучеви. 

Во таа смисла, таа се бореше за инструкции и рамка во сегашната пазарна клима пред приемот. 

Исто така, прочитајте: БРАЗИЛСКАТА ИНВЕСТИЦИОНА БАНКА ПРИСТАВУВА АПЛИКАЦИЈА ЗА ТРГУВАЊЕ СО КРИПТОВАЛУТИ

Блокчејн може да реши многу проблеми, тврди Реис

Чудно, таа се согласи дека повеќе светски организации размислуваат за блокчејн и биткоин. Поединци тоа го гледаат на посигурен начин. 

Сепак, само гледна точка никогаш не била грижата. Крипто привлекува значителен дел од анализите и од еколошки активисти. 

И покрај она што генерално се очекува, Реис се надева дека тие прашања може да се решат и преку блокчејн. Таа рече дека може да имате парични приноси исто како и ефектот на пријателски и еколошки приноси. 

На тој план, извршниот директор го привлече вниманието на поврзаноста на банката со бразилскиот директор за ренџерски услуги на нејзиниот проект NFT за областа Амазон. 

Таа, исто така, повика да се направи светски систем во светски комерцијален центар за јаглеродни кредити би било зачудувачки, но не исклучиво да се исплати јаглеродот, но дополнително да се вложат ресурси кај поединци за да се обезбедат региони. 

Овде, значајно е што можеби најголемата трговија во Бразил се согласи на аранжман со енергетскиот дилер Comerc минатата недела. Неверојатно, токените на Mercado Bitcoin, наводно, ќе дадат дополнителна предност на одржлива моќност, меѓу различните погони.