You are currently viewing Тетер најкористена криптовалута: Ова се првите десет:

Тетер најкористена криптовалута: Ова се првите десет:

Минатиот месец беше забележан импресивен раст на глобалниот пазар на крипто-валутите.   Според податоците презентирани од BlockArabia.com ова е комплетната листа на криптовалути,  кои се рангирани во првите десет во светот: Тетер Биткоин Итриум Бајненс САД Нетворк 1 инч Лајткоин WETH САД коин Акси инфинити ХРП Како најтргувана криптовалута во светот, Тетер забележа пад на обемот на тргување од 20 отсто минатиот месец. Во септември најкористената стабилна монета во светот достигна 2,8 трилиони долари месечен обем на тргување, речиси три пати повеќе од второрангираниот Биткоин, пренесува Капитал.