You are currently viewing Ripple известува за огромен раст на продажбата во четвртиот квартал од третиот квартал со пораст на цената на крипто

Ripple известува за огромен раст на продажбата во четвртиот квартал од третиот квартал со пораст на цената на крипто

Компанијата за плаќања со блокчејн, Ripple Labs Inc го објави својот рекорд на продажба за фискалниот трет квартал, во обид доброволно да обезбеди транспарентност на својата широка заедница низ целиот свет.

Според фирмата, вкупната продажба на XRP од страна на Ripple, без набавки, достигнала 491.74 милиони долари наспроти 157.92 милиони долари што ги забележа во претходниот квартал.

Иако компанијата рече дека не извршила програмска продажба во третиот квартал, забележа огромен пад на глобалниот обем на продажба на XRP кој достигна 189.53 милијарди долари, наспроти 408.80 милијарди долари пријавени во вториот квартал. Намалениот обем на продажба во голема мера може да се припише на непрестајното регулаторно ограничување на дигиталните валути, што исто така влијаеше на други истакнати монети, вклучително и Биткоин (BTC) и Ethereum (ЕТХ).

Ажурирања на екосистемот

Ripple, исто така, ги откри клучните ажурирања низ својот широк екосистем. Протоколот XRP Леџер има децентрализирани финансии и способности за паметни договори кои го поттикнуваат порастот на децентрализираните размени и незаменливи токени (NFT). Додека Ethereum продолжува да ја води DeFi и NFT револуцијата преку наследните протоколи изградени на него, Ripple вели дека XRP Ledger, како и другите мрежи вклучувајќи Solana, Terra и Avalanche, исто така го зголемуваат своето влијание.

Ripple, исто така, обезбеди ажурирање за својата тековна правна тепачка со Комисијата за хартии од вредност на Соединетите држави (SEC), која вели дека сега преминала во фазата на откривање на експерти.

„Минатиот квартал, Рипл постигна пресвртница со завршувањето на фазата на откривање факти на 31 август – формалниот процес на размена на информации, вклучително и размена на документи и земање сведочења, релевантни за случајот. Случајот моментално е во фаза на вештачко откривање, каде секоја страна разменува вештачења мислејќи за различни аспекти на случајот“, се вели во извештајот.

Сегашната фаза треба да заврши до јануари 2022 година, а Ripple вели дека ќе продолжи да се бори за брзо решавање на конфликтот. Други високи точки на извештајот вклучуваат Дигитална валута на Централната банка (CBDC) партнерство со Кралската монетарна управа на Бутан, нејзините Федерални странични синџири дизајнирани за програмери и вообичаеното ослободување на вкупно 3 милијарди XRP токени од резервација за трите месеци од кварталот.