You are currently viewing Догекоин (ДОГЕ) собира 8% откако Илон Маск го повика крипто на својот народ

Догекоин (ДОГЕ) собира 8% откако Илон Маск го повика крипто на својот народ

Додека поширокиот пазар на криптовалути влезе во силна консолидација, мем крипто Dogecoin направи силен потег откако Илон Маск ја нарече криптовалутата на своите луѓе. Во својот неодамнешен одговор на Твит, Маск ја објасни својата причина да го поддржува DOGE откако го нарече крипто на луѓето. Мошус рече:

Со многу луѓе разговарав на производствените ленти во Тесла или градев ракети на „Доџ“ на „Спејс Екс“. Тие не се финансиски експерти или технолози од Силиконската долина. Затоа решив да го поддржам Дож – се чувствуваше како крипто на луѓето.

Претходно оваа година во мај 2021 година, Илон Маск исто така изјави дека ќе прифати плаќања во Dogecoin за своите претстојни мисии во вселената. Според неодамнешното истражување на Finder, Соединетите држави ја удвоија стапката на усвојување на DOGE во споредба со остатокот од светот. Извештајот забележува дека една третина од крипто-инвеститорите во САД се инвестирани во Dogecoin што ги заменува дури и Bitcoin (BTC) и Ethereum (ETH).

Илон Маск беше жесток поддржувач на Dogecoin (DOGE) и покажа голем интерес за поддршка на екосистемот Dogecoin. Додека Dogecoin се консолидираше во последните неколку недели, Shiba Inu (SHIB) го презеде водството.