You are currently viewing SHIB ПАДНА ЗА 20% БИДЕЈЌИ ИЛОН МАСК ОТКРИ ДЕКА НЕ ПОСЕДУВА НИТУ ЕДЕН

SHIB ПАДНА ЗА 20% БИДЕЈЌИ ИЛОН МАСК ОТКРИ ДЕКА НЕ ПОСЕДУВА НИТУ ЕДЕН

Shiba Inu (SHIB), претрпе пад од 20% за два часа бидејќи основачот на Tesla и хипотетички извршен директор на Doge, Илон Маск, објави на Твитер дека не поседува ниту еден Shiba Inu токени.

Падот следуваше откако SHIB се искачи на претходното највисоко ниво на сите времиња, за да означи локален врв од 0,000044 долари на 24 октомври, по повеќе од 500% митинг од почетокот на октомври.

Среде нагорната цена на токенот, корисникот на Твитер „ShibaInuHodler“ го праша Маск колку Шиба држи, на што Маск одговори: „Ниту еден“.

Додека продавачите на SHIB веќе се вклучија за да заработат профит на локалното највисоко ниво на токени, SHIB брзо изгуби дополнителни 10% за да тргува за 0,000035 долари во рок од приближно половина час по одговорот на Маск. Оттогаш, SHIB осцилира помеѓу $0,000035 и $0,00004.

Реакциите на коментарите на Маск од инвеститорите на SHIB беа различни, при што ShibaInuHodler сугерираше дека Маск треба да инвестира во некои Shiba Inu токени.

Други го критикуваа ShibaInuHodler за ангажирање на Маск, при што „Shibalaskan“ ги моли да „престанат да ги мачат познатите личности кога заедницата работи добро без ваква глупост“.

Драмата со знакот за кучиња доаѓа кога Маск се врати на Твитер за да ги застапува доблестите на Dogecoin.