You are currently viewing Кули Ethereum над проектите Axie Infinity и Altcoin, заработувајќи 777,000,000 американски долари приходи за само еден месец
MORGANTOWN, WV - 31 DECEMBER 2017: Ethereum or ether coin lying on top of similar golden coins to illustrate cybercurrencies

Кули Ethereum над проектите Axie Infinity и Altcoin, заработувајќи 777,000,000 американски долари приходи за само еден месец

Приходите од протоколот на Ethereum (ETH) се зголемуваат поради играта Axie Infinity и други проекти за altcoin.

Податоците од Токен Терминал покажуваат дека приходите од протоколот на платформата за паметни договори во изминатите 30 дена достигнаа 777 милиони американски долари, што ги надмина оние на Axie Infinity (183.6 милиони американски долари), пазар на OpenSea (70.1 милиони американски долари), децентрализирана платформа за тргување. dYdX (49.9 милиони долари) и дигитален систем за плаќање Filecoin (16.7 милиони долари).

Големиот број на Ethereum доаѓа откако blockchain ја започна својата голема надградба во подготовка за ETH 2.0. Крипто берзата Kraken вели дека повеќе од 1 милијарда долари вредна ЕТХ веќе е изгорена откако лондонската хард вилушка беше активирана во август.

Стапката на хаш на ЕТХ исто така достигна највисоко ниво на сите времиња на 21 септември, при што приходите од рударите пораснаа до 70 милиони американски долари во почетокот на септември, во услови на зголемена побарувачка за НФТ и оптимизам за иднината на ЕТХ.

И покрај тоа што беше на второ место, родниот знак AXS на Axie Infinity забележа скок во цената по извештаите дека неговиот развивач, Sky Mavis, сега се проценува на 3 милијарди долари. Платформата е на пат да донесе 1 милијарда долари приход од трансакции во играта оваа година.