You are currently viewing Бил Милер смета дека на Bitcoin му претстои солидна иднина

Бил Милер смета дека на Bitcoin му претстои солидна иднина

Легендарниот инвеститор Бил Милер неодамна учествуваше во интервју во кое го пофали биткоинот и растечкиот простор за криптовалути.

За време на интервјуто, тој коментираше дека неговиот неодамнешен облог на биткоин најверојатно ќе се одигра на сличен начин како што направи Амазон за време на падот на dot-com. Амазон беше една од ретките компании што не само што го преживеа тоа време, туку и процвета, и тој е сигурен дека на биткоинот му претстои многу долга и посебна иднина. Милер е шеф на Miller Value Partners и првпат купи акции на Амазон кога беше само 17 долари.

Дискутирајќи за биткоинот, Милер објасни:

Подготвен сум да го надминам водопадот и со овој … Биткоинот е многу помалку ризичен со 43,000 долари отколку што беше со 300 долари. Сега е воспоставено, огромни суми пари за ризичен капитал влегоа во него, и сите големи банки се вклучуваат.

Иако е уверен дека биткоинот може да работи доста добро, тој не се чувствува толку надежно за алткоините. Тој брзо посочи дека многу од алтернативните крипто -валути во светот нема да преживеат, особено со оглед на тоа колку нови се создаваат секој ден. Тој изјави:

Има 10,000 различни токени и работи што лебдат таму. Шансите повеќе од неколку од нив да бидат вредни е многу, многу мали. Биткоин, Ethereum и неколку други веројатно ќе се појават некое време.

Тој, исто така, сугерираше дека Coinbase не беше само стабилна размена на крипто, туку и позитивна акција за поседување на фановите на дигиталната валута. Тој призна дека цените на акциите на платформата се зголемија и намалија во последните недели, иако вели дека ова е релативно нормално за компанија која е толку нова во јавното тргување.

Тој вели:

Coinbase може да биде стандардна позиција за инвеститорите во раст. Тесла има пазарна вредност од 750 милијарди американски долари во зрела индустрија која никогаш нема да расте многу брзо, само затоа што ги придвижи технолошките промени. Coinbase лесно може да има пазарна вредност од 500 милијарди американски долари или 1 трилион американски долари како нарушувачка компанија во индустријата која брзо се менува … Ако купувате Coinbase или што било друго, не грижете се премногу за една четвртина или две, па дури и за една година или две На Ако сакате да се потресите од тоа како се тргува со акциите за три месеци или шест месеци или девет месеци, најверојатно не треба да ги поседувате.

Може да го заштити богатството на луѓето

И на крај, тој чувствува дека биткоинот порасна многу во изминатата година и половина првенствено затоа што луѓето го гледаат како алатка за заштита; нешто што може да го одржува нивното богатство стабилно и безбедно за време на економски судири. Со толку многу печатење пари што се одвиваат доцна, инфлацијата е во пораст, а биткоинот претставува валидна опција за заштита. Тој споменува:

Мислам дека биткоинот е дигитално злато. Клучот е побарувачката за ваков вид заштита од финансиска катастрофа.