You are currently viewing Што треба да знаете пред да инвестирате во Ethereum

Што треба да знаете пред да инвестирате во Ethereum

Ethereum се бореше да остави белег овој месец. Во најголем дел овој месец, движењето на цените е прилично рамномерно и кралот на алткоин се бори да ги пробие 3600 долари.

Ова предизвика некои инвеститори да го повторат своето мечешко однесување, што можеби не е најдоброто нешто што треба да се направи за време на пазар што очекува раст. Ова е она на што треба да внимавате сега, пред да инвестирате во Ethereum

Обично, големите држачи за паричници (адреси со капацитет од 1 до 10 илјади ЕТХ), без разлика дали се работи за индивидуални инвеститори, китови или институционални инвеститори, го активираат инвестицискиот поттик за останатите инвеститори. Ако купуваат, други купуваат; ако продаваат други продаваат.

Со исклучок на последните 2 месеци, нивното однесување беше прилично различно. Овие големи држачи за паричници купуваат за време на падот на пазарот и продаваат на првите знаци на профит.

Тие го направија ова прво во август кога ги продадоа своите имоти кога ЕТХ порасна за 51.21%. Потоа дојде септември, кога заедно со другите пари, втората генерација на монети падна за 21.69%, за време на која тие откупија.

И сега кога во октомври Ethereum се зголеми за 20%, тие повторно се продаваат. Истото е очигледно во акцијата за цени и RSI.

Кумулативно овие држачи предизвикаа одливи во вредност од околу 267.8 милиони американски долари за неколку дена.

Сепак, помалите инвеститори изненадувачки не ги следеа нивните знаци. Нивните бројки се зголемија претпазливо, а адресите со 10 до 1k ЕТХ се спротивставуваат на продажбата од поголемите сопственици.

И нивната одлука всушност може да испадне многу профитабилна за нив.

Профитабилно како?

Па, порастот овој месец го стави Ethereum само 14.2% подалеку од неговото највисоко ниво од 4179 долари. Сега, иако с wasn’t уште не беше таму, профитабилноста на инвеститорите веќе беше. Над 87% од сите адреси имаа профит во времето на пишување.

 

Сега, повеќето од вас можеби гледаат во Ethereum како солидна можност за инвестирање. Но, пред да го направите тоа, мора да внимавате на високата нестабилност што следува на пазарот.

Сепак, добрата работа е што Ethereum ниту беше пренакупена ниту препродадена. RSI да се биде во нахакан-неутрална зона покажа дека оптимизмот е силен за средството и дека зголемувањето на цената може да се случи доколку условите се поволни.