You are currently viewing Аркер ќе ја воведе својата крипто наградувачка игра со PvP системи

Аркер ќе ја воведе својата крипто наградувачка игра со PvP системи

Arker Network објави дека ја воведуваат првата RPG игра за заработка за гејмери.

Според најавата, Аркер наскоро ќе започне наградна крипто игра наречена Arker: The legend of QHM. Arker: Легендата за QHM е игра која не се спојува (NFT) и им овозможува на редовните корисници да заработат крипто и да ги разменат за вистински пари. Кога беше лансиран, Аркер им дозволува на гејмерите да играат улога на херој, кој е придружуван од неговото милениче, за да ја поврати контролата врз кралството Км.

Аркер е инспириран од митските игри за брзо играње во Кореја, нудејќи им на играчите одлични награди. Имено, играта ќе им овозможи на играчите можност да им се придружат на другите „Кланот“ за да формираат тим насочен кон борба против непријателите на патот. Вештините, ликовите, руните, опремата, миленичињата и одличната содржина на PVP / PVE ќе ги направат играчите да останат во Ом незаборавно.

Играчите можат да освојат награди борејќи се против другите играчи за да заработат токени за FoA. Играчите исто така можат да го наградат ПВЕ, натпреварувајќи се во игра со десет лица (еснафска војна), одржувајќи специјални настани и изведувајќи други дневни мисии.

Како и да е, режимите на битка достапни на платформата вклучуваат Showdown и PvP. Во пресметката, играчите се борат со клоновите на нивните ликови за да стекнат искуство. Од друга страна, PvP битниот режим им овозможува на играчите да купат FoA и да се борат со други иматели на билети. Победникот во овој случај ќе заработи злато, FoA знак и искуства. Губитникот, исто така, ќе награди злато, но не и FoA токени.

Визијата Аркер е да „Воспостави нов економија-игри-RPG екосистем, така што секој во светот може да има корист од економските награди за играње на нашата игра. Споделувањето, соработката и забавата се нашите цели! “

Аркер планира да направи револуција во индустријата за крипто игри со додавање содржина за професионални гејмери. Платформата ќе им овозможи на играчите опција да ги продадат своите НФТ за профит. Играчите исто така можат да акумулираат NFT додека не добијат крипто награди од играта додека ги имаат своите средства.

Платформата има систем за двојни знаци за својот екосистем. Првиот знак е токенот ARKER кој првенствено ќе се користи за управување. Има вкупна понуда од 200 милиони ARKER што им овозможува на сопствениците да гласаат за развој и дизајн на игри.

Вториот знак систем е Fragment of Arker (FoA), создаден за гејмерска мрежа. Овие токени ќе помогнат да се извршуваат активности во играта, како што се наградување на играчи, продажба и купување NFT и купување кожи и други алатки во играта. Во моментов, вкупната понуда на FoA изнесува 540 милиони. Сепак, Аркер планира да изгори 15% од секоја вредност на трансакцијата во играта за да помогне да се зголеми неговата дефлаторна природа.