You are currently viewing Тајно изградиле две термоелектрани за да „копаат” биткоини

Тајно изградиле две термоелектрани за да „копаат” биткоини

Компанијата Link Global во Алберија, Канада, спровела илегална операција за копање на биткоин, и со цел да обезбеди доволно енергија за тоа, тајно изградиле две термоцентрали, а за кои пак краделе гас од блискиот природен извор.

Како сето тоа да не е доволно, и ќе останеа неоткриени доколку електраните не им направеле бучава на соседите кои се капеле во надворешното џакузи.