You are currently viewing ЗОШТО ПАЃААТ АКЦИИТЕ НА АЛИБАБА?

ЗОШТО ПАЃААТ АКЦИИТЕ НА АЛИБАБА?

Акциите на Alibaba Group Holding Ltd се тргуваат за 2,5% помалку, на 148,50 долари, поради постојаната нестабилност на кинеските акции.

Акциите на неколку кинески компании се тргуваат по пониски цени, бидејќи секторот продолжува да слабее поради тековните проблеми со регулаторите. Секторите за игри, образование и технологија беа под регулаторен притисок оваа година, што доведе до нестабилност на целокупниот кинески пазар.

Паѓаат акциите и поради тоа што инвеститорите продолжуваат да го мерат можниот неуспех на големата кинеска компанија за недвижности „Evergrande Group“.

Алибаба е најголемата светска компанија за онлајн трговија. Алибаба управува со најпосетуваните кинески онлајн продавници, вклучувајќи ги Taobao и Tmall.

Алибаба го достигна највисокото ниво од 52 недели 319,32 долари и најниското ниво од 52 недели на 144,44 долари.