You are currently viewing БИТКОИНИ ВРЕДНИ МИЛИЈАРДИ ДОЛАРИ СЕ ЗАРОБЕНИ ВО ДИГИТАЛНИ ПАРИЧНИЦИ КОИ НЕ СЕ ОТВОРЕНИ СО ГОДИНИ

БИТКОИНИ ВРЕДНИ МИЛИЈАРДИ ДОЛАРИ СЕ ЗАРОБЕНИ ВО ДИГИТАЛНИ ПАРИЧНИЦИ КОИ НЕ СЕ ОТВОРЕНИ СО ГОДИНИ

Биткоин во вредност од милијарди долари е заробен во дигитални паричници кои не се отворени со години, но полуанонимниот дизајн на криптовалутата значи дека не е можно да се поврзат сметките со поединец или група.

Можно е да се следат движењата на содржината на паричникот преку јавната книга преку Интернет и ако средствата се префрлат на размена и се исплатат, тогаш може да биде можно да се идентификува кој го контролира.

Минатиот ноември, мистериозна личност префрли повеќе од 1 милијарда долари биткоин од четвртиот по големина светски паричник со криптовалути.

Списокот составен од BitInfoCharts за највредните заспани биткоин паричници открива дека има десетици крипто адреси кои биле неактивни најмалку девет години.

Највредниот паричник содржи скоро 80.000 биткоини, во вредност од повеќе од 3,3 милијарди американски долари по тековниот курс.

ДОЛГОРОЧНИТЕ СОПСТВЕНИЦИ НА БИТКОИН ПОСЕДУВААТ ЕДНА ТРЕТИНА ОД ВКУПНАТА ПОНУДА НА КРИПТОВАЛУТАТА

Неодамнешната анализа на фирмата за разузнавање крипто пазар „Гласнод“ процени дека долгорочните сопственици на биткоин поседуваат приближно една третина од вкупната понуда на крипто валута, чијашто вредност е 21 милион монети.