You are currently viewing Фотографираат и снимаат: Новите очила на Фејсбук- збогум на мобилните телефони

Фотографираат и снимаат: Новите очила на Фејсбук- збогум на мобилните телефони

Фотографирајте, слушајте музика и снимајте видеа – паметните очила Ray -Ban x Facebook го прават ова и многу повеќе.

Кој би помислил дека способноста да се носат очила што можат да сликаат, снимаат видеа, да снимаат звук и да репродуцираат звуци и глас за време на телефонски повик? Но, Реј-Бан многу далеку ја надмина нашата имагинација.

Всушност, веќе се достапни паметни очила создадени во соработка со Реј-Бан, Фејсбук и Есилор Лукотица, кои благодарение на високо софистицираните технологии ви овозможуваат да снимате, споделувате, слушате, да остварувате телефонски повици, без компромитирање на естетиката и удобноста.

Моделите вклучени во овој проект се култни дела на брендот (Ray-Ban Round) и покрај камерите, видео камерите, аудио влезовите тежат само 5 грама повеќе од класичниот модел.

Можеби се прашувате дали овие очила ја доведуваат во прашање приватноста на кој било начин, но Реј-Бан го вели токму спротивното, бидејќи паметните очила ви овозможуваат секогаш да имате на располагање корисна содржина што ја докажува вистината за настанот. Покрај тоа, споделувањето содржина на социјалните мрежи не е автоматско: секој може да одлучи што и на кои платформи ќе открие. Конечно, светлото се пали секој пат кога снимате видео, па секој знае дека паметните очила се во акција во тој момент.

Еве 5 точки како функционираат:

Имаат двојна камера од 5 MP од предната страна што ви овозможува да фотографирате и снимате видеа и се активира со допирање или велејќи: „Еј Фејсбук …“.

Слушалките вметнати во страничните ленти даваат можност за слушање звук или зборување по телефон.

Три микрофони репродуцираат звук и глас со висок квалитет.

Со преземање на дополнителната апликација Facebook View (за iOS и Android) и поврзување со вашиот телефонски број и сметка на Facebook, можете да ги измените и споделите сите содржини што сте ги стекнале со користење на очилата.

Можете да го користите копчето за да ги исклучите и да ги користите како обични очила.

И на крај, цената им е 300 долари.