You are currently viewing СКОК НА ВРЕДНОСТА НА КРИПТОВАЛУТИТЕ: КОЛКУ ЧИНИ БИТКОИН?

СКОК НА ВРЕДНОСТА НА КРИПТОВАЛУТИТЕ: КОЛКУ ЧИНИ БИТКОИН?

По вчерашниот пад, пазарот на крипто -валути забележа раст и во последните 24 часа е забележан пораст од 7,1 отсто.

Биткоинот порасна за 4,1 проценти во последните 24 и во моментов се тргува по цена од 43.974 долари. Меѓутоа, за една недела, оваа криптовалута загуби 8,8 проценти од својата вредност.

Итриум, исто така, го следеше трендот на раст на пазарот. Тој порасна за 7,9 проценти во последните 24 часа и во моментов вреди 3.114 долари. Падна за високи 13,4 проценти во изминатата недела.