You are currently viewing БИТКОИН РАСТЕ, ЦЕНАТА БЛИЗУ 52.000 ДОЛАРИ

БИТКОИН РАСТЕ, ЦЕНАТА БЛИЗУ 52.000 ДОЛАРИ

Во моментов цената на биткоин изнесува 51,837 долари со раст од 3,68 проценти. Цената на биткоинот ја прекина клучната зона на отпор од 50.000 американски долари во однос на американскиот долар. БТК може да продолжи да расте и наскоро може да го расчисти отпорот од 52.000 долари.

БТК ја прекина клучната зона на отпор од 50.000 американски долари и 100 -часовниот едноставен просечен подвижен просек за да се преселат во позитивна зона.

Доколку биткоинот остане над зоната за поддршка од 50.600 американски долари и 100 -часовната СМА, може да се зголеми дополнително. Непосредниот отпор нагоре е близу нивото од 51.950 долари.

Првиот голем отпор е близу нивото од 52.000 долари. Затворањето над нивото од 52.000 долари може да ја зголеми цената во блиска иднина. Следната голема пречка за биковите може да биде во близина на зоната од 53.200 долари.

Технички индикатори:

Главни нивоа на поддршка – 51.350 долари, проследено со 50.600 долари.

Главни нивоа на отпор – 51.950 долари, 52.000 долари и 53.200 долари.