You are currently viewing ГРАДОНАЧАЛНИК СОБИРА ПАРИ ЗА ДА МУ ПОДАРИ ПО ЕДЕН БИТКОИН НА СЕКОЈ СОГРАЃАНИН

ГРАДОНАЧАЛНИК СОБИРА ПАРИ ЗА ДА МУ ПОДАРИ ПО ЕДЕН БИТКОИН НА СЕКОЈ СОГРАЃАНИН

Џејсон Стјуарт, градоначалник на малиот град Cull Valey во државата Мисури, собира средства за да подари биткоин на сите негови сограѓани.

Стјуарт не сака биткоинот веднаш да се продава и забележува дека еден ден, кога цената на оваа криптовалута изнесува 500.000 долари, луѓето „навистина ќе жалат“ што го продале, пренесува порталот Bitcoin.com.

„Имам пријатели чии животи се целосно променети. Како само за неколку години, тие станаа милионери од вработени кои работат од 9 до 5 години “, рече градоначалникот на Cull Valey, кој себеси се нарекува претприемач и екологист.

Тој откри дека повеќето пари за финансирање на неговиот план ќе доаѓаат од неколку неименувани БТК инвеститори.

„Имам неколку донатори кои ме поддржуваат и кои се согласија да платат сума еднаква на сумата што ја собирам, до сума од неколку милиони долари. „Исто така, се обидувам да добијам државни пари за мојот план, или потенцијално дел од парите за да се опоравам од последиците од пандемијата на корона вирусот“, рече Стјуарт.

На прашањето дали ќе се користат градските средства, градоначалникот одговори: „И тоа е можно. Ќе видиме како ќе помине “.