You are currently viewing Еве како Кардано може да стане доминантна криптовалута

Еве како Кардано може да стане доминантна криптовалута

Цената на Кардано се зголеми во последно време. Толку многу што многу луѓе мислат дека криптовалутата може да ги надмине другите пред неа.

С still уште сме во раните денови на криптовалутниот простор.

И со ненадејниот интерес за Кардано како крипто валута, ние исто така може да размислиме да имаме картички за стартување Кардано.

Кардано наскоро ќе биде интелигентен договор

Со претстојната надградба на Кардано Алонзо, може да видиме појава на нов тип паметна книга со можност за договор во просторот за крипто-валута.

Кардано е дистрибуирана книга со разлика.

Имајќи два одделни слоја што го одделуваат сметководството и пресметувањето го издвојува од другите во својата лига.

Овој конкретен факт возбуди многу луѓе.

Исто така, ја зголемува цената на Кардано со нов интерес од трговците со криптовалути.

Појавата на двослојна распределена книга на некои може да им изгледа чудно. Се случува еволуција.

Исто така, ќе го зголеми знакот Кардано додека гледаме зголемување на корисноста.

Willе видиме создавање на нов екосистем кој би можел да им конкурира на Ethereum и на другите EVM компатибилни машини.

Нето ефектот од ова ќе биде експоненцијално зголемување на цената на Кардано.

Многу учесници ќе создадат нова гранка на просторот за криптовалути.

Секој развивач ќе дојде со идеи за тоа како најдобро да се решат проблемите на човештвото.

Доминацијата на Кардано ќе се зголеми

Со порастот на корисноста, АДА ќе забележи нето зголемување на активноста на истражувачот Кардано.

Овој пораст на активноста на истражувачот Кардано ќе обезбеди точни информации за зголемен обем на трансакции.

Иако ќе биде потребно време, тоа ќе доведе до зголемување на доминацијата на блокчејн Кардано.

Ethereum ќе ја загуби доминацијата бидејќи стандардот EVM продолжува да расте.

Програмерите ќе мигрираат во други блокчејн и таму ќе ги развиваат своите проекти.

Меѓутоа, со ограничувањата на моделот ЕВМ, ќе видиме потрага по паметен блокчејн со можност за договор кој може да обезбеди стабилност, сигурност што им е потребна на сите и исто така да биде исплатлива.

Внесете АДА.

Кристално топче што intoирка во истражувачот Кардано, покажува многу повеќе трансакции на блокчејн Кардано, дури и конкуренција на Ethereum!