You are currently viewing Paypal сега нуди крипто -тргување во Обединетото Кралство само 1 £

Paypal сега нуди крипто -тргување во Обединетото Кралство само 1 £

Гигантот за онлајн финансиски услуги Paypal Holdings Ltd ја прошири својата понуда на производи, овозможувајќи им на клиентите да купуваат, продаваат и држат cryptocurrencies во Обединетото Кралство.

Како што беше соопштено од компанијата, дебито на оваа услуга во Обединетото кралство го означува првото меѓународно проширување на нејзините крипто услуги што ги започна во Соединетите држави уште во октомври минатата година.

Со крипто -понудата Paypal, клиентите можат да купат четири дигитални валути, вклучително и Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) и Bitcoin Cash (BCH), со само 1 £. Купените монети може да се складираат без трошоци на апликацијата Paypal, која сега доаѓа со интегриран паричник за секој крипто.

„Пандемијата ги забрза дигиталните промени и иновациите во сите аспекти на нашите животи – вклучително и дигитализација на парите и поголемо усвојување на дигитални финансиски услуги од страна на потрошувачите“, рече Хозе Фернандез да Понте, потпретседател и генерален менаџер, Blockchain, Crypto и дигитални валути на PayPal.

 

„Нашиот глобален дострел, експертиза за дигитални плаќања и знаење за потрошувачите и бизнисите, во комбинација со ригорозни контроли за безбедност и усогласеност, ни дава единствена можност и одговорност да им помогнеме на луѓето во Обединетото Кралство да истражуваат криптовалути“.

 

Иако на многу брокерски компании им е тешко да ги исполнат барањата на регулаторот на пазарот во Велика Британија, Paypal го освои срцето на Орган за финансиско однесување (FCA), известувајќи го одобрението за понуда на крипто услуга во земјата. Фирмата ја повтори својата посветеност да продолжи да работи со регулаторите ширум светот.

 

„Ние сме посветени на [продолжување] тесна соработка со регулаторите во Обединетото Кралство и низ целиот свет, за да ја понудиме нашата поддршка – и значајно да придонесеме за обликување на улогата што ќе ја играат дигиталните валути во иднината на глобалните финансии и трговија“.

 

Покрај купувањето и продавањето на крипто, клиентите од Обединетото кралство исто така ќе имаат пристап до едукативни материјали што ќе им помогнат да разберат како функционираат дигиталните валути. Ова обезбедување на ресурси ќе помогне да се намалат ризиците од изложеност на клиенти кои имаат намера да купат крипто.