You are currently viewing Првиот женски претседател на Танзанија сака земјата да тргува со криптовалути!

Првиот женски претседател на Танзанија сака земјата да тргува со криптовалути!

Самиа Сулуху Хасан, претседател на Танзанија, се стреми да ја прифати криптовалутата со раширени раце. Овој потег следи по тоа што Ел Салвадор го усвои Биткоин како законско средство за плаќање. Без сомнение, Светска банка нема да биде задоволна со уште една земја во развој што скока на крипто. Меѓутоа, кога голем дел од вашата популација не е во можност да ги искористи светските технолошки бум, секој начин на скокање изгледа како добра идеја. Додека Танзанија не сака веднаш да го прифати Биткоин како валута, претседателот Хасан ја наведе Банката на Танзанија да се подготви за крипто да дојде во земјата, велејќи дека тие треба да бидат „подготвени“. Во исто време, вистинските трговци со крипто -валути во Танзанија остануваат безопасни по желбата на претседателот Танзанија да стане крипто. Нивното искуство ги научи дека не постои ништо како искуството. Образованието е клучот Во право се. Образованието за криптовалути треба да биде главниот фокус, и многумина веруваат дека тоа треба да доаѓа од централната економска власт на земјата. Особено кога нацијата има толку млада популација, лесно е да се види зошто владата е на одборот.