You are currently viewing Соработникот на Eлон Маск се приклучува на Советодавниот одбор на Фондацијата Dogecoin

Соработникот на Eлон Маск се приклучува на Советодавниот одбор на Фондацијата Dogecoin

Фондацијата Dogecoin, непрофитната организација, која првично беше создадена од основачите на мемe криптовалутите во 2014 година, повторно е воспоставена. Тоа ќе биде управувано од членови на заедницата OG, Jens Wiechers, Gary Lachance, програмерот Dogecoin Core Рос Никол и други истакнати Dogecoiners. Нејзиниот советодавен одбор може да се пофали со некои значајни имиња, меѓу кои долгогодишниот соработник на Eлон Маск и извршниот директор на Невралинк, aredаред Бирчал, коосновачот на Догекоин, Били Маркус и ко-основачот на Етериум, Виталик Бутерин. Бирчал, кој долго време беше шеф на семејната канцеларија на Маск, ќе дејствува како правен и финансиски советник на фондацијата. Ентитетот вели дека останува верен на својата првобитна цел за поддршка на екосистемот Dogecoin и заштита на брендот: Фондацијата има ознака Dogecoin и логото Dogecoin и ќе ги одржува за заедницата. Ова ќе значи дека Фондацијата може да продолжи да го штити брендот Dogecoin и да дозволи (под многу либерална лиценца) способност да го користи за мемe, проекти и забава поврзани со Dogecoin. – Ние го добивме твојот грб за ова. Фондацијата Dogecoin има за цел да изгради група годишни спонзори кои ќе ги поддржат нејзините каузи.