You are currently viewing Биткоин: милион активни адреси вчера

Биткоин: милион активни адреси вчера

Вчера, 16 август 2021 година, имаше само еден милион активни адреси на блокчејн Bitcoin за само 24 часа. Тоа го откри Сантимент, кој забележува дека има скок во активноста која траеше еден час, најголема од 4 јули, и покрај тоа што пазарот беше релативно рамен.

Зголемувањето се случи помеѓу 18:00 и 19:00 часот UTC, кога цената на БТК се движеше помеѓу 46,600 и 46,300 долари, и непосредно пред падот што го намали на 45,600 долари за помалку од два часа. После тоа, цената на биткоинот повторно падна додека не достигна 45.300 долари во раните утрински часови денес. Табелата на Сантимент, исто така, покажува еден вид цикличност во вкупниот број на активни адреси на блокчејн биткоин во текот на 24 часа. Всушност, од 19 јули, може да се разликуваат четири циклуси, многу слични едни на други и по број и времетраење, со врвови на активност во раните денови од неделата и значителен пад за време на викендите. Особено, во текот на минатиот викенд, бројот на активни адреси во текот на 24 часа падна под 650.000, што не се случи од средината на јули викендот, односно пред последниот пад на цената на биткоинот под 30.000 американски долари. Меѓутоа, следниот понеделник, 850.000 активни адреси не беа надминати, додека вчера, прагот од 950.000 беше дури и надминат.