You are currently viewing Семејството кое купи биткоин кога беше 900 долари, сега го чува во тајни трезори на четири различни континенти

Семејството кое купи биткоин кога беше 900 долари, сега го чува во тајни трезори на четири различни континенти

Диди Таихуту, заедно со неговата сопруга и трите деца, ги ликвидираа сите нивни средства и купија биткоин во 2017 година, кога се тргуваше по околу 900 долари. Сега, холандското петчлено семејство го чува поголемиот дел од своето крипто богатство во тајни трезори на четири различни континенти. „Ги скрив хардверските паричници низ неколку земји, така што никогаш не треба да летам многу далеку ако треба да пристапувам до мојот ладен паричник, за да искочам од пазарот“, објасни Таихуту, патријарх на таканареченото семејство на Биткоин. Тајхуту има две скривалишта во Европа, уште две во Азија, едно во Јужна Америка и шесто во Австралија. Не зборуваме за закопано богатство – ниту една од локациите не е под земја или на оддалечен остров – но семејството за Си -Ен -Би -Си изјави дека криптовите се скриени на различни начини и на различни локации, почнувајќи од изнајмување станови и домови на пријатели до сајтови за самостојно складирање. „Претпочитам да живеам во децентрализиран свет каде што имам одговорност да го заштитам мојот капитал“, рече Таихуту.