You are currently viewing Украдени повеќе од 600 милиони долари во Ethereum и други криптовалути!

Украдени повеќе од 600 милиони долари во Ethereum и други криптовалути!

Хакерите наводно ја прекршиле платформата базирана на блокчејн Поли Мрежа и извлекоа повеќе од 600 милиони долари во крипто-валути во вторникот, објави компанијата на Твитер, означувајќи го најголемиот пробив досега во децентрализираниот финансиски простор што се вжешти меѓу инвеститорите.

„Ги повикуваме рударите од засегнати блокчејн и крипто размени на токени на црната листа што доаѓаат од горенаведените адреси“, твитна „Поли Мрежа“ во вторникот.

103 милијарди долари. Тоа е моменталната пазарна вредност на сите децентрализирани финансиски токени (како Полигон), според веб -страницата за криптодати CoinGecko. Вселената замина за 100 милијарди американски долари за првпат оваа година и достигна врв од околу 150 милијарди долари во мај, пред поширокиот пазар на крипто да падне скоро 50%.