You are currently viewing Започнува правна заедница за крипто измама и обновување средства во Велика Британија

Започнува правна заедница за крипто измама и обновување средства во Велика Британија

Новата заедница формирана од професионалци во правната индустрија во Обединетото Кралство има за цел широко образование за случаи поврзани со крипто спорови. 

Професионалци од правната индустрија во Обединетото Кралство се собраа за да наведат растечка област на правна потреба: крипто -спорови. Заедницата за крипто измама и обновување на средства (CFAAR) се состои од адвокати, адвокати, судски сметководители, корпоративна интелигенција и експерти за враќање средства.

Заедно, оваа група експерти има намера да развие и сподели најдобри практики за справување со вакви спорови. Групата ги истакнува јурисдикциите на Обединетото Кралство и обичајното право на начин претставен пред глобалната публика. Крајната цел е крипто решавање спорови.

Во своето соопштение, групата го наведува зголемувањето на измамата поврзана со криптовалути, вклучувајќи кражба, МЦК и напади со ransomware како катализатори за свесноста за легалната индустрија.

Основачките членови на CFAAR вклучуваат практичари во Обединетото Кралство кои водат некои од првите случаи пред англиските судови. Покрај тоа, некои членови на групата се активни застапници за напредни начини за решавање меѓународни истраги за крипто -измама и враќање на имотот.

Поранешниот судија на Врховниот суд на Велика Британија, Лоренс Колинс го коментираше формирањето на групата,

„Професионалците треба да се вооружат за да им помогнат на клиентите кои биле жртви на измамници кои нудат неверојатни приноси во лажни понуди или кои создаваат лажни крипто средства и лажни размени, а потоа ги кријат приходите од криминал преку сложени мрежи“, рече Колинс. „CFAAR е уникатно сместен да гради мрежи за развој на лекови за спречување експлоатација и за да им помогне на жртвите“.

Досега, CFAAR се состои од добро обучени професионалци во просторот, иако се обидува да вклучи други глобални професионалци во крипто просторот. Групата има намера да организира состаноци, предавања, конференции и други социјални настани за да поттикне заедница околу преземање акција. Основачите се надеваат дека ќе бидат „авторитетен и независен глас“ во законот за криптовалути.

Разбирање на прописите за крипто

Создавањето на таква група доаѓа бидејќи крипто регулативите се на масата на главните глобални регулатори. Особено во Обединетото Кралство, регулаторните тела активно бараат начини за контрола на просторот за криптовалути.

Во почетокот на годината, Велика Британија ја објави својата прва серија даночни упатства за оданочување на крипто. Регулативите од регулаторите во Обединетото Кралство се фокусираа на повеќе од само една област од просторот, па дури и вклучија допаѓачи на рудари.

Неодамна, зголемувањето на бројот на фирми за крипто -средства ги повлече своите апликации до регулаторите во Обединетото Кралство. Во меѓувреме, зголемувањето на бројот на крипто -инвеститори во Обединетото Кралство го покажува континуираниот интерес за просторот.

Во САД, законодавците се подготвуваат да издадат предлог -закон што може драстично да ги оштети оние што работат во просторот за дигитални средства. Сега повеќе од кога било, постои потреба за поголемо разбирање на решенијата за спорови за криптовалути, правата на потрошувачите и предложените закони.

 

Општи услови

Сите информации содржани на нашата веб-страница се објавени со добра волја и само за општи информации. Секоја акција што читателот ја презема врз информациите што се наоѓаат на нашата веб-страница е строго на нивна опасност.